zielenina &cielęcina

puree z zielonego groszku:

450 gr zielonego groszku, 2 łyżki masła, 1/4 kostki bulionowej z kury/wołu, pół szklanki wody,do smaku pieprz młotkowany i sól

Groszek gotujemy w bulionie z przyprawami ok 10 minut, dodajemy masło, miksujemy na puree. Kilka łyżek groszku możemy odłożyć dla ozdoby.

cielęce klopsiki:

mielona cielęcina, podsmażone na klarowanym maśle czosnek i cebulka, papryka wędzona, zioła prowansalskie, pieprz młotkowany, sól, łyżka mąki

składniki mieszamy, formujemy klopsiki, smażymy na klarowanym maśle lub gotujemy na parze

podajemy z miętowym sosem

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s