roladki schabowe z camamberkiem i pieczoną cukinią

4 plasterki cieniutko zbitego schabu, prószyć pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, natrzeć lekko czosnkiem na każdym plasterku położyć kawałek sera, zawinąć w roladki i szczelnie okręcić nitką





0,5 cukinii w skórce pokroić w grube słupki,doprawić pieprzem, solą, gałką muszkatołową, rozłożyć na dwie porcje.na folii aluminiowej położyć po ząbku czosnku, pokrojonego w kawałki porcję cukinii, skropić oliwą, dołożyć gałązkę świeżej mięty, domknąć folię


roladki i porcje cukinii w folii ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec aż się upieką. cukinii zajmie to około pół h, roladkom ciut mniej

roladki można później na szybko obsmażyć na maśle – będą pycha!

Leave a comment