tuna express na zielonych warzywach

DSCN1431

Danie w kwadrans, z frytkami – w 30 minut, ale w sumie po co komu frytki jak ma tuńczyka <3

Potrzebujemy – 2 steków z tuńczyka, 1/2 paczki mrożonego zielonego groszku, 1/2 paczki zielonej fasolki szparagowej, 2  ziemniaków, 1 szalotki, kilku pomidorów suszonych, garści posiekanej bazylii, 2 łyżek masła, 2  łyżki oliwy, oleju do smażenia frytek, soli i pieprzu 

1. Groszek i fasolkę  z odrobiną soli gotujemy na parze al dente.

2. Steki w temperaturze pokojowej doprawiamy, odstawiamy.

3. Siekamy szalotkę, pomidory, dodajemy bazylię, 1 łyżkę oliwy, sól/pieprz.

4. Ziemniaki obieramy, kroimy, smażymy w głębokim oleju na frytki, osuszamy z tłuszczu na ręczniku pap.

5. Steki smażymy kilka minut na rozgrzanej oliwie, dodając masło.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s