tak smacznie tak lekko wow czyli Burak/ser/zielone

Patent na smaczne, interesujące, lekkie danie -jak dla mnie dobra opcja na randkę. Możecie zabawić się w podanie restauracyjne albo a’la Jamie Oliver – wszystko posiekane i rozrzucone w dużej porcji na talerzu  – to opcja bardziej piknikowa.

DSCN1248

Burak/ser/zielone

fasolka szparagowa zielona, młode buraczki, biały chudy ser lub ser halloumi, kiełki mieszane (kiełki na patelnię), olej z pestek dyni, miód, sól

1. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wrzącej wodzie, aż będzie al dente. Jeśli macie fasolkę mrożoną najlepiej ugotować ją na parze.

2. Buraczki kroimy według uznania na nieduże cząstki lub w plasterki  – gotujemy na parze.

3. Ser kroimy w grube plastry i podsmażamy na suchej patelni.Kilka minut. Solimy do smaku

4. Kiełki podsmażamy na odrobinie oliwy – będą cudnie chrupiące.

5. Podajemy z oliwą z pestek dyni – ma piękny ziemnozielony kolor i ciekawy smak. Z miodem i odrobiną octu balsamicznego.

DSCN1247

Advertisements

One thought on “tak smacznie tak lekko wow czyli Burak/ser/zielone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s