Eklerki z wędzonym łososiem, truskawkami, zielonym jabłkiem/Smoked salmon eclair, strawberries, green apple

DSCN0055

Podaję Wam oryginalny przepis Laduree Savory . Nie jestem przekonana do końca do połączenia jabłko – łosoś dlatego osobiście proponuję zamiennik w postaci kilku pomidorków koktajlowych i świeżego ogórka.

125 gr jogurtu naturalnego, 6+2 truskawki, 40 gr liści kolendry, 100 gr. puree z truskawek, 20 ml pełnego mleka, 4 gr żelatyny, 1 jabłko Granny Smith, sól i biały pieprz, 6 eklerek, kilka kropel oliw e.v. , fleur de sel

Posiekaj łososia, 6 truskawek, jabłko, zostaw 2 truskawki i kilka listków kolendry do ozdoby. Pozostałą kolendrę posiekaj.

Rozgrzej mleko w małym rondelku, dodaj żelatynę. Kiedy się całkowicie rozpuści, dodaj truskawkowe puree, odrobinę soli i pieprzu. Odstaw glazurę do ostygnięcia.

Połącz jabłko, truskawki, łososia,kolendrę, jogurt, dopraw solą i pieprzem. Glazuruj “wieczka” eklerek, podawaj z oliwą z oliwek i odrobiną fleur de sel.

DSCN0061

125 gr plain thick jogurt, 180 gr smoked salmon, 6 + 2 strawberries, 40 gr cilantro leaves, 100 gr. strawberry puree, 20 ml whole milk, 4 gr. gelatine, 1 Granny Smith apple, salt and ground white pepper, 6 choux pastry eclair shells, 15 ml e.v.olive oil, fleur de sel

Dice salmon finely. Do the same with 6 strawberries. Finely slice 2 strawberries for decoration. Set some cilantro leaves for decoration.; finely slice the reminder.

Heat the milk in a small saucepan until simmering and add the gelatine; stir until completely dissolved. Stir the strawberry puree unto the milk mixture, then strain into a bowl. Add a pinch of salt and pepper. Set the glaze aside to cool.

Dice the apple finely. Put the diced apple, salmon, strawberries, sliced cilantro and jogurt into a bowl. Toss gently to combine the ingredients, season with salt  pepper.

Glaze eclairs, serve with olive oil and touch of fleur de sel.

Advertisements

One thought on “Eklerki z wędzonym łososiem, truskawkami, zielonym jabłkiem/Smoked salmon eclair, strawberries, green apple

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s