krucho miękko słodko

Bezowa rolada z migdałami, bitą śmietaną i kwaśnymi owocami*

150 ml białek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki zmielonych migdałów
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 łyżeczka octu ryżowego
200 ml śmietany 30%
2-3 łyżki cukru pudru
1 szklanka kwaśnych owoców (malin, porzeczek itp.)

Piekarnik nagrzewamy do 160 st.
Białka ubijamy na sztywno, w końcowym etapie ubijania dodając cukier.Łączymy z octem, mąką i 2 łyżkami migdałów.
Rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut. Suszymy na kratce. 
Rolujemy ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem, owocami i resztą mielonych migdałów. 

* przepis stąd: http://tartfactory.blogspot.com/2011/12/rolada-bezowo-migdaowa-z-bita-smietana.html




Advertisements

5 thoughts on “krucho miękko słodko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s