na nerwy

Ostatnio ludzie doprowadzają mnie do szału. 

A najprzyjemniejszym i najprostszym sposobem na niezabicie ich jest turlanie marcepanowych pralin. 

Kiedy już przygotujecie masę marcepanową – co również jest kojące – reszta jest banalna:

wybieracie sobie wnętrze: owoce, ciasteczka, orzechy ..
topicie najpyszniejszą czekoladę w fondue
i turlacie kule, które potem zanurza się w półpłynnej pachnącej czekoladzie.

Dodatkowo – możecie zdegustować shot schłodzonego amaretto – żeby nie wlewać byle czego do marcepanów!
oraz posmakować gorącej czekolady, dla pewności perfekcyjnego finalnego efektu.

Tym sposobem nie tylko nie kąsacie, ale wręcz możecie drażniącego typa poczęstować boską praliną – w ramach perwersji takiej. 

Jak rolować?

Rozpuszczamy połamaną w kostki czekoladę (może być z odrobiną słodkiej śmietanki) w naczyniu do fondue lub w kąpieli wodnej.

Urywamy kawałki marcepanu i: albo kulamy sam marcepan 
albo rozpłaszczamy kawałek i owijamy nim np. malinę

Zanurzamy w czekoladzie  – dokładnie – i odstawiamy na talerzyk lub papier do pieczenia do zastygnięcia. 
Można schłodzić i należy przechowywać w lodówce.

Advertisements

3 thoughts on “na nerwy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s