łatwo, przyjemnie, bezwstydnie!

Go glow girl!



Jest piękna choć nie idealnie smukła, w kuchni cała promienieje, iskrzy, lśni  – bajka – dziewczyna za milion dolarów. Ale większość jej przepisów nie jest moim zdaniem ani wyszukana ani zbyt smakowita.
Kuchnia dla głodnych  – tu i teraz, dla łakomczuchów. 
Nigelllissima po prostu grzeszy w kuchni i jest absolutnie nieidealna. Podjada w nocy tort z lodówki, nakłada sobie dokładki makaronu, słowem – bawi się świetnie.
A ja rzadko kiedy sobie na to pozwalam. Pilnuję się bardzo przepisów, może dają mi poczucie bezpieczeństwa? Nie zaglądam często do książki Nigelli, natomiast uwielbiam ją oglądać, chociaż szukam inspiracji i wskazówek raczej u Gordona Ramsaya, to Nigella Lawson krzątająca się wśród swoich słoiczków z przyprawami,  ziołami, bibelotami, buteleczkami, ciągle uśmiechnięta, z błyszczącymi oczami i radością, która od niej bije – nakręca mnie pozytywnie i relaksuje. 
Fajnie móc zajrzeć do jej świata, pełnego luzu, miłości i życia, szczególnie w środku tygodniu kiedy wszystko musi być na tip-top i czasami mam już dość sztafety.

Kiedy przygotowałam moje słodkie ziemniaczki pomyślałam własnie o beztroskiej Nigelli – łatwo, przyjemnie, bezwstydnie!

Polecam gorąco – zróbcie je dla siebie, dla przyjaciół, na sobotni lunch w piżamie. Dla mnie pyszne  – i calkiem zdrowe comfort food :)


Słodkie młode ziemniaczki

pół kilograma drobnych młodych ziemniaków
posiekany drobniutko świeży koperek lub suszony
przyprawa do dań z ziemniaków 
miód płynny wielokwiatowy (lipowy będzie za słodki)
sól
kawałek masła do smażenia

Ziemniaczki gotuję w mundurkach, obieram, obtaczam w przyprawach, podsamażając na maśle polewam  (z umiarem) miodem tak żeby powstała na nich klejąca otoczka, która po obsmażeniu będzie pyszna!.



*zdjęcia NIE SĄ mojego autorstwa
Advertisements

4 thoughts on “łatwo, przyjemnie, bezwstydnie!

  1. deserowo says:

    Zgadzam się z Tobą, też uwielbiam oglądać Nigellę (nawet z taką małą zazdrością, że robi to wszystko tak bezstresowo, je kiedy chce, ile chce i co chce ;p)Co do przepisów to różnie można trafić, choć mam kilka ulubionych :)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s