prosty sos BBQ Gordona Ramsaya i MGR-ostatnie starcie

 Jak w temacie – wszystkie znaki na niebie i ziemi każą mi podjąć ostateczne wyzwanie i zakończyć paranoję związaną z magisterką.
Nie uwierzycie właśnie w tej sekundzie pojawił się Gordon i kazał mi wziąć się do roboty. Słodkie . Oto on:

Jeszcze tylko przepis:
Klasyczny, naprawdę błyskawicznie się go przygotowuje. Gordon podaje go do minihamburgerów z bekonem, ale sprawdzi się z każdym tłustym grillowanym lub smażonym mięsem o wyrazistym smaku. Można go przechowywać w lodówce i serwować do kiełbasek i parówek. 

Absolutny must-do dla mięsożerców!
Sos barbecue wg Gordona Ramsaya*:
1 cebula – posiekana
3 ząbki czosnku – posiekane
1  łyżka oliwy
pieprz/sól
1 łyżka brązowego cukru (najlepiej drobnego muscovado)
1 łyżka sproszkowanej wędzonej słodkiej papryki (można zastąpić zwykłą suszoną)
ocet jabłkowy
sos Worcester
ketchup dobrej jakości
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek, pieprzymy i odrobinę solimy,po kilku minutach dodajemy cukier, po chwili paprykę, kiedy składniki się podsmażą wlewamy trochę octu (ok. 1, 5 łyżki), kiedy odparuje dodajemy sos  Worcester i ketchup. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody, mieszamy i odparowujemy do porządanej gęstości.
yummy.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s