szarlotka na razowej miodowej kruszonce

Po długiej przerwie powrót powinien być spektakularny, ale ciężko mi się było przełamać, ciągle coś piekłam, gotowałam, zamarynowałam też długo oczekiwanego gravad-laxa  – wersja Jamiego Olivera – który zrobił furorę, zadowalając nawet wybredny gust takich smakoszy ryb jak mój ojciec i babcia.
Jakoś nie chciało mi się pisać, w pracy odbywało się totalne szaleństwo, a magisterka wisiała – i wisi – nade mną jak totalne zło, peste, szarańcza i szatan generalnie.
Dlatego wracam z szarlotką razową, z Kwestii smaku, która wyszła słodziutka, i zupełnie nie w stylu smutnych ekowypieków jakie kojarzą się z dodatkiem RAZOWY. Przepis wprost z Kwestii smaku, więc jak zwykle leniwie nie przepisuję tylko podaję link – TU.
Jedyna zmiana jaką wprowadziłam i jaką szczerze polecam to NIEPRZESIEWANIE mąki razowej (pszenna) – dzięki temu zamiast jednolitego ciasta uzyskamy kruszonkę. Zamiast rozwałkować spód wyklejamy ciastem a wierzch po prostu wysypujemy na jabłka.
Smacznego i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! dzięki, że jesteście i czytacie :*
Advertisements

3 thoughts on “szarlotka na razowej miodowej kruszonce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s