Red Kidney Bean Dip – pasta z czerwonej fasoli według Nigelli

bardzo spoko, i nie taka wege  -o -smaku- ekologicznego-kartonu.
polecam.
 Pasta z czerwonej fasoli

     3 łyżki oliwy z oliwek
     1 duża cebula, drobno pokrojona w kostkę
     3 duże ząbki czosnku, posiekane lub starte
     1 3/4 szklanki fasoli,  wraz z
płynem w puszce
     1 łyżka koncentratu pomidorowego ( dałam 2 czubate)
     1/2 łyżeczki kminku
     1/2 łyżeczki kolendry
     1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
     Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
     sok z 1 limonki
aKCJA:
Rozgrzać olej i usmażyć cebulę i czosnek aż będą miękkie i złociste.
Dodać fasolę i płyn z puszki, mieszając dodać koncentrat i przyprawy. Gotować przez kilka minut.
Dodać sok z limonki do mieszanki fasoli 

Kiedy płyn na patelni prawie odparuje, zdjąć z gazu, ostudzić i zmiksowaź blenderem.
Jeśli masa będzie zbyt rzadka, przesmażyć na patelni.



przepis stąd:
http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/red-kidney-bean-dip-recipe/index.html

Advertisements

One thought on “Red Kidney Bean Dip – pasta z czerwonej fasoli według Nigelli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s