spaghetti bicolore con pesto rosso e verde

Pesto rosso:
suszone pomidory z oliwy
świeża bazylia
tarty parmezan 
uprażone na suchej patelni migdały
sól
oliwa z oliwek
Wszystkie składniki miażdżymy w moździerzu lub w blenderze. Solimy i dolewamy oliwę do uzyskania odpowiedniej konstystencji.

Pesto verde / z rukoli/
świeża rukola
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
tarty parmezan
uprażone na suchej patelni migdały
sól
Wybaczcie proporcje robię zawsze na oko, na pewno są gdzieś w innych przepisach, ale mam full pracy dziś i kompletnie nie chce mi się tego szukać.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s