pseudopalmiery – cynamonowe, słodkie chrupiące ślimaki

Udały się przez przypadek. Totalnie. To ulubione ciastko Małysza.
A wystarczyło :
1 opakowanie ciasta francuskiego
cukier drobny i cynamon mielony
odrobina mąki do oprószenia

Kompletnie nie potrafiłam sobie poradzić ze zwinięciem klasycznych palmierów,więc zrobiłam małe ślimaki…
Ciasto oprószyłam mąką, pospałam cukrem i cynamonem z obu stron. 
zrolowałam, pocięłam na plasterki, które lekko rozwałkowałam. 

Takie rozwałkowane ślimaki posypałam cukrem z obu stron. Piekłam na papierze po 10 minut (aż będą zrumienione) z każdej strony w 200 st. 

Advertisements

4 thoughts on “pseudopalmiery – cynamonowe, słodkie chrupiące ślimaki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s