a la ciabatta błyskawiczna

Jak łatwo zgadnąć ciabatta nie ciabatta pochodzi od Liski, z Pracowni Wypieków, który pozostaje moim ulubionym blogiem piekarniczym. 

Moja modyfikacja – 2 pełne łyżki maku zamiast 1 łyżeczki, 0,5 cebuli zamiast całej 
Mąka: 200 gr pszennej zwykłej i 200 gr pszennej ekologicznej graham (typ 1850)
Z ciasta uformowałam takie niby ciabatty i bardzo fajnie się sprawdziły.
Oczywiście można też zrobić z niego eleganckie puszyste bułeczki (wtedy najlepiej zmienić proporcje mąki pszenna zwykła 3:1 razowa)
Polecam!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s